Tehokas asennuskantatietojen hallinta

Oikeat tiedot oikeassa paikassa eqTAG-huoltojärjestelmän asiakas- ja laiterekisterin avulla

Tarkka ja ajantasainen tieto laitekannasta säästää aikaa, rahaa ja resursseja. Kun huoltotyöhön tarvittavat tiedot laitteistoista, huoltohistoriasta ja dokumentaatiosta ovat helposti saatavilla, mahdollistaa se huollon tehokkaan toiminnan. Tällöin työntekijät pystyvät keskittymään oikeisiin töihin, sen sijaan että he käyttäisivät työaikaa tietojen metsästämiseen.

Turhautuminen on hyvä sana kuvaamaan tilannetta, milloin puuttuvat tiedot estävät töiden etenemisen. Tietojen etsimiseen käytetty aika on aina pois tuottavasta työstä, mikä heikentää paitsi yrityksen kannattavuutta aiheuttaa turhaa stressiä ihmisille. Riippuen toimialasta ja yrityksestä, tällä on merkittävä vaikutus huollon kannattavuuteen.

Silti vieläkin on hyvin yleistä, että tiedot asennuskannasta eivät ole ajantaisia tai ne sijaitsevat pilkottuina eri järjestelmissä. Tämä on enemmän sääntö kuin poikkeus pienissä yrityksissä, mutta yllättävän moni suurista yrityksistäkin tuskailee saman asian kanssa.

Mistä tämä sitten johtuu, kun kaikille on itsestään selvää, että tiedot pitäisi olla saatavilla silloin kun niitä tarvitaan?

Kyseessä ei ole ole ammattitaidon tai osaamisen puute. Markkinoilla ei vaan ole myynnissä järjestelmää, missä huollon työnohjaus, raportointi ja asennuskannan elinkaaren aikaiseen hallintaan vaadittavat dokumentit olisivat saatavilla yhdestä järjestelmästä. Siksi yritykset ovat joutuneet rakentamaan erillisiä laiterekisterejä, käyttämään huollon työnohjaukseen ja raportointiin omaa järjestelmää sekä ylläpitämään laitteiden käytössä tarvittavia dokumentteja jossakin kolmannessa sovelluksessa.

Ylipäänsä vielä muutama vuotta sitten kun käytössä ei ole ollut mobiililaitteita, tietojen käsittely kentällä ei ole voinut perustua muuhun kuin kynään ja paperiin. Missä ja milloin tahansa käytössä olevat pilvipalvelusovellukset ja mobiililaittet ovat tuoneet helpotusta ongelmaan, mutta eivät ole vielä kokonaan ratkaisseet sitä. Teknologian kehityksestä huolimatta markkinoille ei ole tullut järjestelmäratkaisua, missä kaikki tiedot olisivat koostetusti yhdessä.

Siksi me olemme tarttuneet tähän ongelmaan ja halunneet ratkaista sen. eqTAG-huoltojärjestelmässä asiakas- ja laitteistorekisteristä löytyvät helposti kaikki asennuskantatiedot laitekohtaisesti tallennettuna. Laitteistorekisterissä ovat kronologisessa järjestyksessä: asiakas,- kohde- ja laitetiedot, tulevat huoltotapahtumat, huoltohistoria, logi-merkinnät sekä laitteeseen liityvät dokumentit ja valokuvat. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että mitä tahansa tietoa tarvitsetkaan, avaat eqTAG-huoltojärjestelmästä vain laitevälilehden ja näet sieltä kaiken. Yhdellä napin painalluksella yhdessä näkymässä.

Hyödyntämällä työssäsi eqTAG-huoltojärjestelmää et tarvitse työssäsi huoltotietojen hallintaan mitään muita työkaluja.

eqTAG-huoltojärjestelmän avulla saavutettavat hyödyt

  • Tietojen etsimiseen kuluva aika vähenee
  • Työt tulevat tehtyä kerralla oikeilla lähtötiedoilla
  • Kun kaikki tiedot on saatavilla kentällä, suoriutuvat huollon työtenkijät nopeammin töistään
  • Asiakastyytyväisyys kasvaa kun toiminnan laatu tehostuu
  • Säästynyt työaika voidaan käyttää laskutettavaan työhön
  • Operatiivisen toiminnan suunnittelu ja asiakkuuksien hallinta helpottuu, kun käytössä on aina ajantasaiset tiedot
  • Työtyytyväisyys paranee kun olet koko ajan ajantasalla laitteiden huoltohistoriasta ja tulevista töistä.

Haluaisitko tietää mitä hyötyjä yrityksesi voisi saavuttaa eqTAG-huoltojörjestelmän avulla? Oli käytössäsi sitten kaiken liiketoiminnan kattava SAP kunnossapitojärjestelmä tai etsit kevyempää järjestelmää asennuskannan hallintaan, autamme mielellään ohjelmiston valinnassa.

Nyt voit aloittaa järjestelmään tutustumisen vaikka heti, sillä järjestelmän käyttö on ilmaista kolmelle henkilölle. Tunnukset järjestelmään saat luotua verkkokaupastamme painamalla alla olevaa kokeile heti nappia.